Facebook
ДГ 136 Славия
Детска градина в град София

За малките

Скъпи Родители, 
 
Скоро Вашето дете ще посещава нашата детска градина. 
 
Тук то ще прекарва значителна част от деня, ще трябва да свикне с друг дневен режим и ще се научи да се ориентира в непозната за него среда; ще се запознае с много деца и ще изгради доверие към своята учителка. За него това ще бъде едно значимо преживяване. 
 
Нашата цел е то да се чувства уютно и спокойно при нас. Вие знаете, че всяко начало е трудно! В такава ситуация към любопитството и очакването се прибавят вълнение и несигурност, може би дори малко страх ( по обясними причини ). Но когато на това непознато място те посрещнат добре и приятелски, идва чувството на облекчение, че има някой, на който можеш да се довериш. 
 
За децата този период на адаптация е по-труден, защото на тях им липсва опита на възрастните. Те още нямат изградена представа за време и продължителност и не разбират какво означава: “след малко мама и татко ще дойдат…” ! 
 
Още нещо което трябва да знаете! 
 
При първата среща в детската градина ще получите най важната информация за работното време, хранителния режим и педагогическата дейност. Използвайте тази възможност, за да ни разкажете всички особености на детето, малки подробности за навиците му, които ние ще съблюдаваме , за да се чувства то добре и спокойно. Например компанията на любимата плюшена играчка през първите дни е особено успокояваща. 
 
В началото може би Вие ще сте по-разтревожени от Вашето дете. Опитайте се да прикриете притесненията си, за да може детето да се чувства спокойно, в противен случай то ще забележи безпокойството Ви, което неминуемо ще му повлияе. 
 
Постарайте се раздялата сутрин да е кратка и категорична, след като обясните, че скоро ще се върнете. Можете да бъдете сигурни, че веднага след това то с удоволствие ще позволи на учителката си да го успокои и утеши. 
 
Ние, заедно с Вас с любов и търпение ще помогнем в това трудно начало.

Прикачени документи

Модел за адаптиране